Om Dolly och Sofia

Dolly:

Dolly är en litteraturintresserad blivande lärare. Hon läser ganska blandat, men har en faiblesse för debutböcker. Dolly har studerat historia, svenska och litteraturvetenskap. Författare hon gärna läser mer av är Sara Stridsberg, Ninni Holmqvist, Nicole Krauss, Johanna Lindbäck, Lina Forss, Hanne Örstavik, Bodil Malmsten, Per Hagman, Jessica Koltherjahn, Delphine de Vigan m.fl.

Kontakta Dolly på dolly351 (at) gmail.com

 

Sofia:

Sofia är en kanske lika litteraturintresserad blivande förläggare. Sofia läser nog mest anglosaxiska författare varvat med ryska och östeuropeiska. Hon har varit i Ryssland och läst ryska i Moskva och även provat på lätt diplomati på Sveriges ambassad där. Litteraturvetenskap och journalistik samsas med ryskan i hennes examen. Författare hon gärna läser är Joyce Carol Oates, Haruki Murakami, Anton Tjechov, Paul Auster, Sara Stridsberg, Michail Bulgakov och en och annan poet. Hon dricker gärna flera kannor te med Dolly.

5 kommentarer till Om Dolly och Sofia

  1. Liolej skriver:

    Underbar titel på er blogg!

    //Liolej

  2. Mattias Axelsson skriver:

    Hej Dolly och Sofia

    Idag ser ett nytt förlag dagens ljus, nämligen 2244. Vi är ett förlag som kommer att ge ut översatt litteratur från länderna kring Svarta havet. Jag är PR & Redaktionsansvarig för förlaget och skriver till er i förhoppning om att väcka ert intresse för 2244.

    Förlaget, som är stationerat i Stockholm, kommer att ge ut 8-10 titlar per år och vårt fokus ligger både på samtida, yngre författare och moderna klassiker. 2244 kommer att publicera såväl skönlitterära, faktaböcker som lyrik som lyrik. Den första boken kommer ut i september och följs av ytterligare fyra titlar under hösten; bland annat Miroslav Penkovs Öster om Väst och Elif Shafaks Bastarden från Istanbul.

    Vi vänder oss till er som är nyfikna och som vill upptäcka nya författare utanför den anglosaxiska världen, kvinnor som män, unga som gamla. Hör av er om ni är intresserad av 2244 och vill följa vårt fortsatta arbete

    Läs gärna mer om oss på http://www.2244.se och följ oss gärna på Facebook, http://www.facebook.com/2244bokforlag

    Ser fram emot ert svar.

    Med vänliga hälsningar

    Mattias Axelsson

    Mattias Axelsson, PR & Redaktionsansvarig 2244
    08 696 80 00 Växel
    08 696 86 29 Direkt
    070 774 86 29 Mobil
    2244/Bonnierförlagen
    Box 3159
    Sveavägen 56
    103 63 Stockholm
    2244.se

  3. Casia skriver:

    Hej D och S!

    Jag har en inbjudan som jag skulle vilja skicka till er men hittar ingen emailadress?

    Mvh
    Casia Bromberg
    Brombergs Bokförlag

  4. Johnb317 skriver:

    I loved your blog article. Really Cool. kkdbkkkckaef

Lämna en kommentar