Mål för 2012

Jag läste precis ut första boken på min 10-lista, och när jag prickade av den kom jag på att jag inte skrivit något om mina mål för 2012 än!

Det kommer nog bli ett lite annorlunda läsår, misstänker att mitt läsande kommer att förändras efter bebisens ankomst. Året har i alla fall börjat hyfsat, höstens läströtthet verkar som bortblåst, jag har redan klarat av 3,5 bok i januari.

Jag brukar ha som mål att läsa fler böcker än föregående år, det tror jag inte riktigt på i år. Förra året landade jag på 83 böcker, och skulle jag slå det i år skulle jag bli mycket imponerad. Istället siktar jag på att snitta en bok i veckan, det känns som ett rimligt mål.

Jag vill vid årets slut ha läst samtliga böcker på 10-listan för 2012. Jag är på god väg med en bok avprickad.

Dessutom ska jag fortsätta minska antalet olästa i bokhyllan, förra året minskade jag antalet med 16. Jag hoppas på minst minus 15 under 2012. Även här ligger jag rätt bra till redan nu, minus 2,5 hittills (Balen räknas bara som en halv eftersom utgåvan innehåller ytterligare en kortroman). Men jag har ett presentkort på Bokus som jag är väldigt sugen på att utnyttja, får se om de blir en brödbok som inte sabbar statistiken eller ett par pocketböcker :)

Dessa tre mål räcker för mig det här året. Jag gillar att året börjat så pass bra, det bådar gott. Från mitten av mars till mitten av april ska jag bara ligga hemma och lata mig (och vänta på bebisen), och då hoppas jag på ett bra läsflyt, fram tills dess blir det en hel del kurslitteratur…

Annonser
Det här inlägget postades i Av Dolly, Läsplanering & summering. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mål för 2012

 1. Monika skriver:

  Det är alltid skönt med en bra början på året :)

  Såg att Himlen i Bay City var med på din 10-lista, den var min första bok i år och den var annorlunda mot allt annat jag har läst. På ett bra sätt alltså :)

 2. Bokparadiset skriver:

  Ja visst är det skönt när året börjar på topp! Lycka till med din mål :)

 3. poplitt skriver:

  Här var det tyst. Hur går det med läsningen? :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s