Kärlekens brutala språk

Kärlekens brutala språk är en novellsamling författad av en författare bosatt i Brooklyn, New York. Alicia Erian är hennes namn, och på svenska är hon utgiven av Modernista. Jag köpte den här på Pocket Shop för typ två år sen, var jätte-sugen på att läsa då, men så blev den ändå stående i bokhyllan.

Novellerna handlar om unga människors kärlek, sexuell och oftast inte särskilt vacker. Det är naket. Erian är brutal, ärlig och uppriktig. Det är på riktigt, samtidigt som det ibland slår över och känns något surrealistiskt. Det är otroligt fängslande och väldigt svårt att lägga ifrån sig boken.

Jag gillar Erians språk. Man sugs in i novellerna. Jag brukar ha svårt för att läsa flera noveller efter varandra, men Erians noveller skiljer sig tydligt åt och har dessutom en tydlig inledning, det går inte att blanda ihop dem.

De två sista novellerna skiljer sig från de andra, de handlar inte om ungas taffliga kärlek. På ett sätt tycker jag det är bra, intressant att läsa se en annan sida av Erians fantasi. Samtidigt är det lite synd, det gör novellsamlingen lite spretig. Erian har även skrivit en roman, Towelhead, som jag är riktigt sugen på att få tag i.

Titel: Kärlekens brutala språk
Författare: Alicia Erian
ISBN: 91-88748-50-2
Antal sidor: 205

Annonser
Det här inlägget postades i Av Dolly, Noveller, Recension. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kärlekens brutala språk

  1. Ping: 20-listan för 2011 | Två träd i en bokskog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s