Nytt stammis-bibblo!

Förutom mitt egna bibliotek har jag ett annat nytt bibliotek, på väg till tåget passerar jag en av kommunens fyra biblioteks-filialer. Jag har varit inne två gånger, första gången hade jag inte mitt lånekort med mig men blev sugen på att låna en hel hög med böcker, andra gången hade jag kortet med mig men blev inte lika sugen.

Det är ett rätt litet bibblo, men de verkar hänga med i svängarna och tar in en hel del nyutgiven litteratur. Nästan halva bibblot är ägnat åt barn- och ungdomslitteratur. I vuxen-delen har de ett par tema-hyllor. Den ena är ”Klassiker”, kanske inte så nyskapande, men så kommer tema-hyllan ”Kult” och en tredje är ”Noveller”. Den sista gillar jag extra mycket, är alltid på jakt efter nya novellskatter, så dit kommer jag återvända ofta! Överhuvudtaget gillar jag tema-hyllorna, det ger bibblo-strosandet något extra.

Jag ska bli bättre på att utnyttja biblioteken och verkligen bli en stammis, det finns mycket att upptäcka som inte finns i bokhandlarnas pockethyllor. Just nu har jag lånat hem Ali Smiths Flicka möter pojke och en kokbok som inte finns i tryck längre (jag har letat efter den för att jag bland annat vill testa receptet på Gotlandslimpa för att se om det är något att ha, det är en ständig jakt på receptet på det godaste Gotlandslimporna och än har jag inte hittat något som stämmer överens med mina preferenser).

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt & övrigt, Av Dolly. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s