Bokhyllor

Idag städade jag ur bokhyllorna i min lägenhet. Eller snarare min gammelmosters lägenhet till vilken jag nyligen flyttat. Här skall göras plats för lite egna böcker. Men det var svårt att göra plats – flera av böckerna ville jag ha kvar. Så de fick stå kvar i hopp om att bli lästa.

Två små böcker fastnade jag alldeles speciellt för.

 

Bildkalender för bokälskare och Böckerna skall tala - bokhyllorna tiga

 

Den första, En bildkalender för bokälskare, innehåller citat och bilder från litteraturen.

 

18 juni: Gontjarovs Oblomov

 

Min födelsedag citerade den ryske 1800-tals författaren Ivan Gontjarov. Han skrev boken om Oblomov, mannen och livsnjutaren som aldrig stiger upp ur sängen. Min far rekommenderade den till mig en sommar för många år sedan. Jag vet inte om jag skulle ta det som en pik, men man uppmuntrar väl inte fysisk aktivitet genom att ge en bok?

 

Den 25 juni fyllde Orwell år

 

Den lilla grå boken böckerna skall tala – bokhyllorna tiga är egentligen reklam från Lundqvist Snickerier AB. De säljer bokhyllor. I broschyren finns också lite matnyttiga tips för sanna bibliofiler.

 

Ett gott råd: Varsamhet vid städning

 

Bland rubrikerna återfinns också Att samla böcker var förr en exklusiv hobby, Varje bok på sin plats, Fars hylla, mors hylla…, och Om bindning och kärleken till böcker.

 

Tips på hur du skall ställa böckerna i bokhyllan för att det skall se snyggt ut - och böckerna hålla längre

 

Detta inlägg publicerades i Allmänt & övrigt, Av Sofia. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bokhyllor

  1. violen skriver:

    Vilka fina fynd! Fina bilder du tagit också…..

    Jag äger den första boken Bildkalender för bokälskade och var tvungen plocka fram den och kika lite, beslöt mig att ha den framme ett år! Bara till lyst!

Lämna en kommentar