En rysk bokskog

I Moskva finns det bokhandlar i varje gathörn. Många är specialiserade nischbokhandlar som tillhör den stora kedjan Dom Knigi. Men de stora bokvaruhusen har allt! Här finns oftast bara ett par exemplar av varje bok framme. Visst, ett par storsäljare exponeras, men det tillsammans med alla andra böcker i en salig röra. För de må gå och hitta vad du söker, men sökandet underlättas tyvärr inte av att författarna inte är uppställda i bokstavsordning!

Stockholm och Sverige är det annorlunda.De må vara lättare att orientera sig mellan genrer och författare, men det som finns är ofta ett utplock av de populäraste böckerna och författarna.

Jag brukar dock sällan handla böcker, jag lånar dem på biblioteket. Ofta efter att ha sökt igenom Solnas, Stockholms och Danderyds katalog. Här finns böckerna! Det enda problemet är att böcker sällan går att få tag i på engelska. Alla andra språk finns ju representerade på Internationella biblioteket!

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt & övrigt, Av Sofia och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En rysk bokskog

  1. violen skriver:

    Det är rätt, låna på bibblan!

  2. Dolly skriver:

    Usch, jag är alldeles för dålig på att låna på bibblan. Jag har ofta någon form av ha-begär när det kommer till böcker. Men jag tror att jag kommer bli bättre på att utnyttja bibliotekens utbud när jag blir äldre och klokare ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s