Nobelpriset på Hedengrens

Mario Vargas Llosa!

Mario Vargas Llosas bok Paradiset finns om hörnet är den första och hittils ända bok jag läst av denna nobelförfattaren. Den handlar om konstnären Paul Gaugains liv. Den är både episk och politisk. ”För hans kartläggning av maktens strukturer och knivskarpa bilder av individens motstånd, revolt och nederlag” löd motiveringen.

Senast igår skrev jag ett mejl till min far och rekommenderade boken då han skulle gå på en Gaugainutställning i London.

Jag gillar, eller kanske snarare älskar dessa fiktiva biografier av kända personer. Annars läser jag aldrig biografier, det närmaste jag har kommit är väl Sylvia Plaths dagböcker och Joyce Carol Oates står på tur. Oates har ju skrivit om Marilyn Monroe och Stridsberg om Valerie Solanas. Dessa ”biografier” är ju till skillnad från många andra, skrivna av riktigt bra författare.

Jag åkte in till Hedengrens bokhandel efter föreläsningen idag, och där blev jag tillfrågad att kommentera priset. Jag var precis i den målgrupp de sökte och blev alldeles till sig när jag inte bara läste förlagskunskap, utan även läst författaren i fråga! Dels fick jag prata i direktsändning, och de bandade även en liten intervju. Se inslaget ikväll på kulturnyheterna kl 19!

Köpte även The Notebooks of Ron Rigoberto i all uppståndelse. Svenska exemplar fanns endast ett fåtal, resten var på spanska. Kul att Lllosa fick priset!

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt & övrigt, Av Sofia och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nobelpriset på Hedengrens

  1. Dolly skriver:

    Åh, jag hann inte hem till kulturnyheterna! Men de verkar lägga upp programmen på svt-play, så jag ska kolla in det sen när dagens program finns uppe.

    Nobelprisvinnaren känner jag enbart vid namn, vet ingenting om författaren och har inte läst något. Men det ska jag råda bot på under det kommande året!

  2. Ping: Det är inte alltid bra att läsa… | Två träd i en bokskog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s